700 000 лв. глоби за концесионери

Състоянието на ВиК мрежата в цялата страна е много лошо, каза Лиляна Павлова

80 ~ 1 мин. четене

Около 700 000 лв. са санкциите, които са наложени на недобросъвестните концесионери през това лято. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред ТВ7. По думите й обаче все още предстои да бъде направена цялостната оценка. Очаква се това да се случи до края на месеца.

Министърът посочи още, че състоянието на ВиК мрежата в цялата страна е в много лошо състояние. Тя обясни, че именно старите съоръжения и неподдържаната мрежа са сред причините за много високия процент на загуби на вода в страната. Загубите в Добрич са около 80 процента.

Павлова обясни, че 10 000 жители в Благоевградско са останали през лятото без вода поради немарливостта на екипа на ВиК дружеството. Това е била причина да бъде освободен и шефа на компанията в града.

Очаква се магистрала „Хемус” да е с 20 километра по-дълга, още през следващата година. През юни догодина километър „нула” на магистралата ще започва не при с. Яна, а при Околовръстното шосе на София, обясни Павлова. Това са около 8 нови километра. Други 8-9 километра ще бъдат открити от другата страна - при Шумен.

Павлова обяви още, че до края на пролетта на 2013 г. ще е готова и цялата магистрала „Тракия” до Бургас.

Подкрепи Economic.bg