АБВ ще открадне няколко евродепутата на БСП

Това показва анкета на Economic.bg, в която са участвали близо 900 души

84 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Движение АБВ с лидер Георги Първанов ще обере левия вот, който е против ръководството на БСП. Това показва анкета на Economic.bg, в която са участвали близо 900 души. Припомняме, че в средата на месец януари националната гражданска инициатива АБВ взе решение да се яви на евроизборите през май с отделна листа и по този начин да раздели левите гласоподаватели.

31% от читателите на Economic.bg са на мнение, че управлението на сегашния лидер на БСП Сергей Станишев ще даде възможност на движение АБВ да спечели лявата периферия. 18 на сто от анкетираните от Economic.bg пък смятат, че АБВ ще открадне сериозен брой гласове на БСП.

Близо 11% от участниците в анкетата са на мнение, че бившият президент Георги Първанов ще успее да вкара 1 или 2 европейски депутата на изборите през месец май. Най-много от читателите, или близо 41% от анкетираните, заявяват, че не се вълнуват от сътресенията вляво.

Очаква се в събота бившият вътрешен министър Румен Петков, както и експрезидентът Георги Първанов, да бъдат \"самоизключени\" от редиците на червените.

Подкрепи Economic.bg