Йовчев: Заплатите на служителите на МВР се вдигат с до 8%

Ще бъде трудно МВР да привлече повече агенти, тъй като ние като държава не започнем да се отнасяме всички отговорно към тези процеси

148 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Вдигат се заплатите на държавните служители на МВР с до 8%, заяви на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. По думите му възнагражденията на служителите в МВР трябва да бъдат актуализирани, предаде Агенция \"Фокус\".

Йовчев подчерта, че има подобрения в агентурата на МВР, но според него не е достатъчно. Той обясни, че подобрения има и по делата. \"Ние не можем да имаме ефективно противодействие на престъпността, ако нямаме изграден инструментариум, част от инструментариума е работата на секретни сътрудници\", допълни той.

Според министъра на вътрешните работи ще бъде трудно МВР да привлече повече агенти, тъй като ние като държава не започнем да се отнасяме всички отговорно към тези процеси. Йовчев поясни, че се прави анализ на вътрешнокомуникационните дейности и има области, в които има голямо несъответствие - има голямо ниво на престъпност и недостатъчен брой дела.

Вътрешният министър обясни, че трябва да се изградят системи на обективни критерии. Идеята е съвместно с общините и други държавни институции към тези лица да бъдат приложени и насочени политики и на заетост и на подпомагане, и на образование и на обучение.

Коментари: 0