ATS – легендата се завръща

Нов прочит на позабравени спортисти от 1963-та

96 ~ 1 мин. четене

Появи се още един нов проект за възраждане на позабравена спортна марка. Този път става въпрос за италианската ATS, съобщава Speed-Press. Предвидени са два модела, като първият е продължение на темата 2500 GT, представен на автомобилния салон в Женева през 1963 г.

Двигателят тогава бе 2,5-литров V8 с макс. мощност 210 к.с. През 1964 г. ATS предложи и еволюиралата версия 2500 GTS с допълнителна доза от 50 к.с. Новият ATS 2500 GT е изграден около тръбно шаси и ще е с карбоново-композитна каросерия. Моторът ще е с 4-цилиндров двигател Cosworth с турбокомпресор с макс. мощност 550 к.с. Като се има предвид, че масата ще е под 1 т, ще очакваме доста прилична динамика. 

Вторият модел прилича на Reynard Inverter, а името му е Sport 1000. Въпреки че ще е със състезателни характеристики, тази кола ще е хомологирана за обществените пътища. В духа на Radical SR3, той ще бъде обзавеждан с най-различни мотоциклетни двигатели – от Suzuki Hayabusa, Yamaha R1 или Honda CBR.

Вероятно новите производители ще го предлагат както напълно готов, така и като комплект от части, които купувачът да си сглоби сам.

Подкрепи Economic.bg