Американски компании с интерес към България

Има много идеи за изграждането на София тех парк, каза Джеймс Уорлик

Има изключително голям интерес към България от страна на американски компании и от български бизнесмени, които работят в Съединените щати. Това заяви посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик, който заедно с българския посланик в САЩ Елена Поптодорова за втора година организираха обиколка за презентация на България в САЩ, като този път в нея се включи и президентът Росен Плевнелиев, предаде Mediapool.

„Бих казал, че тази година има по-голям интерес в сравнение с впечатленията, с които останахме от нашата обиколка миналата година. Срещнахме се с повече от дузина компании - от по-тясно специализирани малки компании до доста големи, мащабни компании, и наистина бях приятно изненадан, че има изключително голям интерес”, заяви Уорлик.

Той коментира, че Плевнелиев ще се завърне в страната с много идеи за изграждането на технологичния парк в София, след като се е срещнал с представители на някои от най-изявените IТ компании като „Майкрософт”, „Сиско”, „Хюлет Пакард” (НР) , „Гугъл”.

Планира се технологичният парк да бъде изграден в района на Четвърти километър в София и да бъде финансиран с 50 млн. евро от оперативна програма „Конкурентоспособност”. 

Коментари: 0