Азаров: Украйна не се е отказала от ЕС

"Заявявам с пълен авторитет, че преговорният процес по споразумението за асоцииране продължава и работата по придвижването на страната ни по-близо до европейските стандарти не спира нито ден", заяви премиерът на страната

88 ~ 1 мин. четене

Киев все още иска да постигне историческо споразумение с ЕС за по-близки отношения, въпреки прекратяването на преговорите по споразумението миналия месец. Това обяви украинският премиер заяви Никола Азаров, цитиран от „Франс прес".

"Заявявам с пълен авторитет, че преговорният процес по споразумението за асоцииране продължава и работата по придвижването на страната ни по-близо до европейските стандарти не спира нито ден", заяви премиерът на заседание на правителството.

Представители на ЕС се надяваха споразумението за асоцииране с Киев да бъде подписано на двудневната среща на върха, която започна в четвъртък във Вилнюс. Но украинското правителство прекрати преговорите поради опасения, че подписването му ще навреди на търговските и икономическите отношения с Русия.

Азаров направи изявлението на заседание на правителството в момент, когато стотици хора се събраха за четвърти пореден ден пред сградата на правителството, за да поискат подписване на споразумението във Вилнюс. "Няма никакво разделение в обществото ни, защото няма да променим курса си в полза на европейската интеграция", заяви Азаров.

Подкрепи Economic.bg