Азия расте в очакване на решението на Фед

Тази седмица Бен Бернанке може да обяви каква ще е монетарната политика за в бъдеще

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Азиатските борси регистрираха ръст днес, в очакване на речта на председателя на Федералния резерв (Фед) Бен Бернанке. През тази седмица той ще говори за монетарната политика, която възнамерява да води централната банка.

Миналата седмица Фед даде реален сигнал, че е готов да предприеме стъпки да стимулира икономиката. Според анализатори на 31 август Бернанке ще говори именно за бъдещите действия, които ще бъдат предприети в тази посока.

"Бернанке вероятно ще удържи огънят тук, докато изпраща окуражителни сигнали", коментира Ангъс Глушки, управляващ директор в White Funds Management в Сидни. "Реалистично е да мислим, че може и да каже това, което казва през последните месеци. То е просто, че ще действат, но само ако условията продължат да се влошават", добавя той.

Индексът, който следи акциите в Азия и Пасифика MSCI Asia Pacific Index се покачи с 0.2% до 119.42 пункта. Индексът на сините чипове в Япония Nikkei 225 добави 0.32% към стойността си до 9 062.10 пункта. Южнокорейският Kospi също расте с 0.2%, а хонконгският Hang Seng с 0.1% до 19 811.40 пункта.

Коментари: 0