Банско ще е домакин на стартове от Световната купа по ски

Курортът ще се приеме супергигантски слалом и алпийска комбинация за жени през сезон 2014-2015

3833 ~ 1 мин. четене

Един от най-популярните зимни курорти в България - Банско отново ще е домакин на състезание от Световната купа по ски алпийски дисциплини за сезон 2014-2015, съобщи kmeta.bg. По програма в Банско ще се проведат стартовете за жени - супергигантски слалом и алпийска комбинация.

Събитието ще се е на 28 февруари - 1 март 2015 година. Домакинството на Банско бе дадено с решение на комитета на Световната купа на заседание в Дубровник.

"Преборихме се за тези дати със Сейнт Мориц. Швейцарският курорт ще вземе стартове по-рано през този сезон. Банско вече има изградено име и е част от семейството на курортите, които са домакини на кръгове от Световната купа. Има възможност за сезон 2016/17 Банско да е домакин на стартове от мъжката Световна купа", коментира президентът на федерацията ни по ски Цеко Минев.

Досега Банско е бил домакин на четири Световни купи. За последно курортът прие стартове през сезон 2011/12 стартове при мъжете и жените.

Вчера стана ясно, че Боровец ще е домакин на Европейската купа по ски. Там ще се проведат стартовете в гигантския слалом и слалома за мъже на 15 и 16 февруари 2014 година.

Подкрепи Economic.bg