Берлускони дава щедри предизборни обещания

Той обеща да ореже правителствените разходи, да намали броя на депутатите и да прекрати общественото финансиране на политическите партии

128 ~ 1 мин. четене

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони прибягна до нещо вече познато по време на предизборната си кампания. Той обеща, че ако победи на изборите, правителството му не само ще премахне крайно непопулярния данък върху имотите, но ще върне на италианците 4 милиарда евро, платени от тях през миналата година, пише вестник „Айриш таймс”.

Берлускони, който твърди, че ще бъде министър на финансите в правителство, водено от партийния секретар Анджелино Алфано, разкри своя „предизборен шок” по време на внимателно планирана предизборна акция на „Народ на свободата” в Милано.

Той обеща още да ореже правителствените разходи, да намали броя на депутатите и да прекрати общественото финансиране на политическите партии.

"Ще поведа последната си голяма изборна и политическа битка - да разширя свободата в моята страна и да избавя Италия от мрачната перспектива, която беше наложена от "техническите данъкотворци" и ще бъде довършена от левите данъкотворци", заяви кандидатът за премиер.

Подкрепи Economic.bg