"Беше ужасяващо да се управлява с ДПС"

Антон Кутев, депутат от БСП

Цитат на деня:

140 ~ 1 мин. четене

"Всички тези хора, които викаха за оставката на Орешарски, няма да живеят по-добре след нея. Нищо добро не виждам оттук насетне", заяви в ефира на БНТ депутатът от БСП Антон Кутев.

"Беше ужасяващо да се управлява с ДПС, дори за мен. Нямаше коалиционна култура, а егоизъм", призна Кутев и допълни, че ДПС трябва да си дадат сметка, че този комфорт, който сега имаха, никога повече няма да го имат. "За мен тяхното бъдеще е да подкрепят негласно ГЕРБ и да извадят от това дивиденти. Когато опитахме да поставим повече партийност в правителството, Местан го развали", допълни още червеният депутат.

"БСП винаги се е организирала по-добре в опозиция, така че дори да сме в опозиция, това ще е добре за БСП", категоричен бе той. Според него причината затова е, че българите мразят властта. "Затова когато сме на власт, мразят и нас", каза още Кутев. Според червения депутат кабинета има с какво да се похвали, а като примери затова посочи въвеждането швейцарското правило, увеличаването на майчинските, намаляването на таксата за посещение при личния лекар за пенсионерите, връщането на ДДС на бизнеса. "Икономиката започна да работи, вече няма страх", подчерта Кутев.

Въпреки това обаче хората няма да гласуват за нас, категоричен е депутатът от БСП. "Хората са бедни и дори след промените, които въведохме, остават бедни и затова са недоволни, каза той. Прогнозата на Кутев е, че няма да има стабилно управление и при следващата власт и догодина отново ще има хора по улиците.Подкрепи Economic.bg