Бизнесът се изнася от Белене

Митинг в защита на проекта за Втора атомна правят в неделя в Плевен

Бизнесът се изнася от Белене, съобщи депутатът от БСП Румен Петков. По неговите думи, Пощенска и Общинска банка закриват своите клонове в града, а големи фирми като „Енемона”, „Промишлено строителство”, „Мистрал” и „Енергомонтажкомплект” освобождават работниците си и се изтеглят от региона.

В ялови се превръщат огромни инвестиции на строителни компании, свързани със стопирания проект АЕЦ-Белене, коментира Петков.

Според мрачната прогноза на депутата част от големите търговски вериги ще закрият своите обекти дори в Плевен, съобщи агенция Стандарт нюз.

Петков обяви, че БСП подкрепя протестите срещу спирането на строежа. Социалистите се опитват да убедят хората, че ако се върнат на власт, ще рестартират проекта. Петков уточни, предишните два и предстоящия трети митинг срещу стопирането на строителството на централата са организирани от инициативен комитет, а не от партията.

Местните структури на КНСБ и „Подкрепа” се присъединяват към протестите,. Предстоят разговори с централите на двата синдиката, съобщи Румен Петков.

Следващият митинг за АЕЦ-Белене ще се състои на площада пред драматичния театър „Иван Радоев” в Плевен в 9,30 ч. в неделя. Ще се присъединят симпатизанти на каузата от 11-те плевенски общини, както и от областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Велико Търново, Габрово и Русе.

Коментари: 0