Богомил Манчев: “Белене” не е замразен и до момента

Продължаваме да изпълняваме задълженията си по проекта, уточни енергийният консултант

3656 ~ 1 мин. четене

"И в момента “Белене” не е замразен. Аз съм длъжен по закон да ги поддържам площите”, заяви енергийният консултант Богомил Манчев пред Нова Телевизия, чийто офис беше сред обискираните от прокуратурата, ДАНС и МВР обекти във връзка със строежа на АЕЦ „Белене”. "Продължаваме да изпълняваме задълженията си по проекта "Белене", уточни Манчев.

Консултантът обясни, че решенията на Министерски съвет и Народното събрание не спират изпълнението на търговските договори с подизпълнители. За целта е необходимо писмено разпореждане на съотвтеното министерство, което отговаря за централата, каквото не е постъпвало. Богомил Манчев каза още, че и в момента всеки се прави опис на състоянието на 40 обекта на площадката в Белене.

"Жертва съм на политическа репресия от страна на сегашните управляващи. Искат да ме изкарат такъв какъвто не съм", добави управителят на фирма "Риск Инженеринг”. С прокуратурата не съм имал среща, но със следствието имах. Те се явиха в моя офис. Бях много изненадан, защото поискаха оригинали на документи, защото ние имаме копия, а те оригиналите. Прегледаха всички документи в мое присъствие и си заминаха. Бях призован като свидетел, но не са ми задали нито един въпрос - просто разписаха призовката ми, че съм се явил на призовката".

"Не съм част от енергийната мафия. Стефан Гамизов никога не е бил мой служител. Това е лъжа", каза още той. На този етап той не пожела да уточни, кой е този висок 1,90 м човек, който стои зад атаките срещу него.

Подкрепи Economic.bg