Борисов: Няма да се регистрираме, ако няма кворум

"Как ще управляваш, ако нямаш мнозинство. Действащото правителсвтото не се подкрепя дори от партията на Пламен Орешарски и неговите коалиционни партньори", заяви лидерът на ГЕРБ

68 ~ 2 мин. четене

И днес няма да се регистрираме, ако няма кворум, категорично заяви в "Здравей, България" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му кабинетът на Пламен Орешарски е импотентен.

 „Какво да има дебати по вота?! Какво да водим дебати?! Защо да им правя кворум, бе?", ядоса се лидерът на ГЕРБ. На въпрос защо партията му прибягва до подобни трикове, Борисов посочи, че това са парламентарните прийоми, защото “опозицията е да пречи” и това е единственият начин да си отиде това правителство.

"Не ние трябваше да осигурим кворум вчера на вота на недоверие. Това е задължение на председателя на парламента. ГЕРБ два пъти поред печели изборите, нашето състезание е там - на вота. Най-безпомощният човек вчера бе Станишев. Той се успа и търчеше по коридорите на парламента", заяви Борисов.

„Вчера с нашите действия ние показахме, че кворумът в залата е задължение на председателя на парламента и на мнозинството. Не ние трябва да осигуряваме кворума. Как ще управляваш, ако нямаш мнозинство. Действащото правителсвтото не се подкрепя дори от партията на Пламен Орешарски и неговите коалиционни партньори. Ще се регистрираме в момента, в който другите партии имат кворум, като не могат да направят кворум – да си отидат", заяви Борисов.

„Господин Местан го виждам, че е доста изнервен. Почват да не му се получават нещата. Ако ние сме направили вчера. Взаимоотношенията ми с Делян Пеевски са били като с всички политически партии в парламента. Цветан Василев сме го молили 6-7 пъти да бъде спонсор по проекти, но никога за партийни пари или избори. Василев е шеф на банка. Молил съм го да спонсорира волейбола, Гигинския манастир, шаха, но не съм искал от него нито една стотинка за партията. С Пеевски и Камен Костадинов съм се срещал по различни проекти свързани със смесените региони”, добави Борисов.

На въпрос кои кръгове има предвид президентът Росен Плевнелиев, като каза, че в политиката имат влияние олигархични кръгове, Борисов отговори: "Аз не съм адвокат на г-н Плевнелиев".

Подкрепи Economic.bg