Бойко Борисов ще открие завода на "Биовет"

Премиерът ще вземе участие в благотворителен мач

Днес, 21 юни от 17 ч. премиерът Бойко Борисов ще пререже лентата на новия завод за биотехнологични и фармацевтични продукти в Разград, съобщиха от пресцентъра на МС. Фабриката е изграден от "Хювефарма" АД, чрез дъщерното й дружество "Биовет" АД.

Инвестицията е на стойност 30 млн. евро. Ще бъдат разкрити 220 нови работни места за високо квалифицирани специалисти - биолози, химици, инженери. Новите мощности ще увеличат двойно производствения капацитет на "Биовет" АД в Разград, а продукцията ще се реализира на пазарите в ЕС и САЩ. На церемонията ще присъстват министрите на околната среда и водите Нона Караджова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

От 18 ч. премиерът ще открие и  нов тренировъчен комплекс на ПФК "Лудогорец" - "Гнездо на орли". Базата е разположена върху 40 декара, а инвестицията е около 9 млн. лв. Тя се намира на улица "Търговишко шосе".

По-късно, от 19.45 ч. на стадион "Лудогорец Арена", в града, ще започне благотворителен мач между отборите "Лудогорец" и "Витоша", Бистрица, в който участие ще вземе и премиерът Бойко Борисов.

Коментари: 0