Борисов: Плащаме 2 млрд. лева от грешки на предишните кабинети

Мен ще ме забравите, магистралите и мостовете ще си останат, заяви пред журналисти Бойко Борисов

"Мен ще ме забравите, магистралите и мостовете ще си останат". Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като откри модерна база за ремонт на техническо обслужване на самолети "Луфтханза Техник София". Коментарът на премиера бе по повод даденото му от Старейшините на ГЕРБ определение, че той е един от строителите на съвременна България.

"Това, което строим, е в полза на хората и българите ще го ползват десетилетия напред - и софийското метро, и магистралите, и жп линиите, и административното обслужване, посочи премиерът.

Той заяви, че и днес продължават "да излизат плащания" още от 2005 г. и сегашното правителство трябва да плати 2 млрд. лв. заради управлението на предишни кабинети.

"Само миналата година платихме хеликоптерите – 300 милиона. Сега вече нещата са дотам стигнали, че влаковете от 2005 година - ние трябва да ги платим. 100 милиона трябва да платим за пистата тук, 500 милиона трябва да платим за кредита за "Белене", плюс БДЖ - има 800 милиона задължения за 20 години. И като прибавим 250 милиона за пътя за "Цанков камък", как да не се ядосваме на това минало”, обобщи Борисов.

За разлика от предишните, сегашните управници оставят зад себе си обекти, които са „повод за гордост”, смята Борисов. Той посочи, че в момент, в който на Румъния се спират еврофондове, комисарят Хаан определя България като пример за добро усвояване и постигнатото се виждало всеки ден.

По време на церемонията по откриването на базата на "Луфтханза Техник София" Борисов посочи, че най-сетне България има инвеститори, които създават работни места, плащат данъци, а не изнасят парите си извън страната.

Коментари: 0