Борисов иска книга за похвали и оплаквания към администрацията

Премиерът присъства на подписвването на договори за 26 млн. лева по ОП „Конкурентоспособност“

Да се направи книга за похвали и оплаквания, в която бизнесът да дава оценката си за работата на администрацията. Това предложи премиерът Бойко Борисов на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Според премиера така ще може да се поправят слабостите в системата и съответно да се стимулират тези от администрацията, които са помогнали на бизнеса.

„Сега ми беше много приятно един човек, който дойде и каза – имах забатачени документи, бавеха се, имаше опасност за изпусна евросубсидията, но за 15 дни ми се оправиха документите, взех си парите и днес съм пак тук по друга програма”, посочи премиерът, цитиран от "Фокус". Мъжът произвежда пуловери, прави бетон и има проекти по всички програми, добави Борисов.

Коментарът си той направи на връчването на договори по Оперативна програма „Конкурентоспособност“ на стойност 26 млн. лева. За шест години са платени само половината от това, което ние само от май месец допълнително сме дали 227 млн. лева или общо около 700 млн. лева са дадени към малкия и средния бизнес, каза Борисов.

Той заяви, че "бизнесът се ориентира към мястото, откъдето стоят пари и могат по законен начин да си ги вземат, да си подобрят своята енергийна ефективност, да си купят машини, да си подобрят условията на работа". "Затова ми е много приятно в навечерието на Коледните празници да ви пожелая успех”, каза още премиерът.

Коментари: 0