Борсите в Азия не намериха посока

Играчите продължават да се надяват на стимули за икономиката

Азиатските пазари се лутаха между повишения и понижения, тъй като забавянето на икономическия растеж в Япония даде знак за задълбочаване на спада в глобален мащаб. Основания за оптимизъм сред трейдърите дадоха очакванията, че Фед ще предприеме нови мерки за стимулиране на щатската икономика, пише Bloomberg.

Общият MSCI Asia Pacific отстъпи с по-малко от 0,1% до 120,43 пункта. Към момента индексът е с 6,6% под най-високата си точка за 2012 г., постигната на 29 февруари. Японският бенчмарк Nikkei 225 добави по-малко от 0,1%.

Nexon Co. потъна с 9,7% в Токио, което е втори пореден спад за компанията. В Сидни BlueScope Steel Ltd. отчете 35% ръст, след като стана ясно, че компанията се е съгласила да продаде някои свои операции на Nippon Steel Corp.

Акциите на японската автомобилна корпорация Honda Motor се повишиха с 0,8%, след като доклад на Фед в Сан Франциско показа, че институцията е "за" нови мерки в подкрепа на икономиката. Почти половината приходи на Honda са от пазара в Северна Америка.

"В момента фондовите борси са фактор на надеждата, че идват добри времена, в които повечето централни банки по света ще подкрепят икономиката", коментират анализатори.

Коментари: 0