Българи поискаха акции на Manchester United

Най-вероятно IPO-то на футболния клуб ще бъде презаписано

Малък брой български инвеститори са подали заявка за участие в първичното публично предлагане на акциите (IPO) на един от най-популярните футболни клубове в света - Manchester United. Това съобщиха за economymagazine.bg от "Елана Трейдинг" - посредникът, който приемаше поръчки от България за книжа на клуба. Срокът за участие в публичното предлагане изтече в 12 ч.

"По информация от нашите партньори, направените досега поръчки от инвеститори са повече от обявения брой акции, така че най-вероятно IPO-то ще бъде презаписано", каза Димитър Георгиев, ръководител направление "Финансови пазари" в "Елана Трейдинг". Той потвърди, че има малък брой българи, които също са подали заявки за участие. "Дали ще успеят да бъдат удовлетворени ще се разбере до утре на обяд.  Дотогава ще стане ясна и цената, на която ще стартира акцията на тима утре в 16:30 ч. българско време на Нюйоркската борса", добави Георгиев.

Книжата се записваха между 16 - 20 щатски долара, като от Manchester United предложиха общо 16.7 млн. акции.

"Важно за хората да знаят, че им е по-изгодно да започне търговията с книжата на борсата, за да видят реакцията и тогава да си купят. Има много хора, които искат да си купят по една акция, което не е изгодно като участие в IPO", обясни Димитър Георгиев.

Коментари: 0