България и Италия приемат Евро 2015 по волейбол

Разходите на двете страни за домакинството ще са общо около 5.2 млн. евро

България и Италия ще бъдат домакини на финалните срещи от Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 година. Общата ни кандидатура бе предпочетена пред тази на Финландия и Естония,  стана ясно, след като от ръководството на Европейската волейболна конфедерация (CEV) обявиха решението си за избора на домакина на заседание в Люксембург.

В България градове-домакини на турнира ще са София със зала "Арена Армеец", Варна с Двореца на културата и спорта и Пловдив с новостроящата се зала "Цар Симеон". В Италия двубоите ще се играят в Месина и Катаня. По предварителна информация в София ще се играят двата полуфинала и финалът на Евроволей 2015.

Твърди се, разходите на двете страни за домакинството ще са общо около 5.2 млн. евро. Предварителните сметки показват, че на България организацията ще ѝ струва около 50% от сумата, въпреки че ще посрещне и финала.

Мачовете в България ще се в София и Пловдив. Очаква се откриването на турнира да е в Италия, а полуфиналите и финала - на наша територия.

Това ще е трето домакинство на страната ни на волейболен континентален шампионат и може да се каже, че се запазва традцията това да се случва през около 30 години. Предишните случаи, когато България е била домакин на Европейско са през 1950 и 1981 г.

Коментари: 0