България с най-високо отличие на туристическо изложение в Истанбул

Страната ни е получила награда за най-добър щанд на EMITT 2014

216 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

България получи най-престижната награда за щанд на международното туристическо изложение EMITT (East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition) 2014 в Истанбул. В изложението са участвали общо 71 страни и още 150 провинции и региони, съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ).

За първи път тази година страната ни участва в изложението с два щанда, организирани от МИЕ. По думите на зам.-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, изключително добре са представени зимните ни ски курорти, които са представени с професионален филм на турски език. Според Ботев се очертава устойчива тенденция и българският туризъм се превръща в привлекателно инвестиционно поле.

"До момента имаме заявени редица инвестиционни намерения със сериозно финансово изражение, което показва, че България става сигурна и привлекателна дестинация за инвеститорите. В тази връзка получаваме и покани от редица страни за представяне на възможности и райони, в които могат да реализират инвестиционните проекти в сектора, като акцентът е главно върху планински, балнео- и СПА туризъм", обясни Бранимир Ботев.

Той припомни, че България не се беше представяла на международно изложение от 2010 г. По думите му за първи път в последните години туризмът ни е обявен като самостоятелна политика и има обособен бюджет, който е в пъти по-голям от досегашния. "Първите резултати са промененият подход за визията и присъствието ни в световните форуми за туризъм", обобщи Ботев.

Подкрепи Economic.bg