Българска фирма ще изнася розово масло за Китай

До лятото в Шанхай ще бъде отворен павилион на български производители на вино, колбаси и продукти от розово масло

264 ~ 1 мин. четене

България ще изнася розово масло за Китай. Това стана възможно след като на бизнес форума в Шанхай „Българско розово масло“ ЕООД подписа споразумение с китайска фирма, специализирана в търговия с този продукт, съобщава вестник „Преса”.

До шест месеца от страната ни ще стане възможен и експорта на мляко, млечни продукти, месо и колбаси за азиатската страна. Дотогава ще бъдат приети стандарти в тази област. До лятото в Шанхай ще бъде отворен павилион на български производители на вино, колбаси и продукти от розово масло. Вчера беше подписано и споразумение за сътрудничество в областта на туризма.

Седем договора между китайски и български частни фирми, на стойност 60 млн. евро са резултатът от двата бизнес форума в рамките на държавното посещение на Росен Плевнелиев в Китай. 

„Моето посещение е силен пробив за отваряне на нови перспективи за сътрудничество между китайския бизнес и България. Чуха се много ясни послания от най-високо ниво - президент, премиер и председател на Народното събрание - инвестирайте в България. Убеден съм, че в най-скоро време ще видим разширение на китайските инвестиции в областта на селското стопанство, софтуерни продукти и в областта на недвижимите имоти“, коментира след бизнес форума в Шанхай президентът  Плевнелиев.

Коментари: 0