Българските Anonymous скочиха срещу проекта INDECT

“Ние спряхме PIPA, SOPA, ACTA и CISPA. INDECT ще бъде спрян!“, заканват се българските членове на групата

7168 ~ 1 мин. четене

И българското подразделение на хактивистката организация Anonymous се обяви против проекта INDECT. Изследователската програма на ЕС има за задача да разработи интелигентни системи за сигурност, чрез които автоматично да открива  заплахи от криминални естество.

„Анонимните” от България наричат работещите по INDECT „архитектите на матрицата”, чието творение щяло да наложи „тоталитарен контрол”.

„INDECT е проект, целящ да свърже в едно всички налични средства за следене, записване и подслушване в реалния свят и налагане на тотален контрол върху анонимността в интернет. Крайните потребители на решения INDECT са полицията и службите за сигурност... Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие. Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени. Изключения от това правило се допускат само с изрично разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления", се казва в позиция на Anonymous, разпространена в страницата им във Facebook.

Според хакерската организация престъпниците в случая са авторите на „тази противоконституционна и нарушаваща естествените човешки права директива”. Аномните говoрят за гражданските права и личната свобода и припомнят, че с акции, подети от тях, са спирани и други проекти като PIPA, SOPA, ACTA и CISPA. Убедени са, че същата съдба ще сполети и INDECT.

Обръщението им завършва по традиционния начин: „Ние Cме ANОNYMOUS. Ние сме легион. Корумпираните се страхуват от нас. Честните граждани ни подкрепят. Cмелите се присъединяват към каузата ни. Ние никога не забравяме. Ние никога не прощаваме. Очаквайте ни.”

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg