Цацаров: Имаше известна подготовка за вчерашния протест

Решението да се изведат депутати и журналисти с автобус "не беше най-правилното тактическо решение"

Автор: Божидара Иванова

„За мен имаше известна подготовка, която не е подготовката на хората, които всеки ден извървят един мирен марш и издигат лозунги, които изразяват определени политически, граждански, а отскоро и икономически искания. Не може да ме питате - на кого беше подготовката, точно това трябва да установи сега МВР". Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите му не това е обликът на протеста. „Обликът на протеста е нормален протестиращ гражданин”, заяви Цацаров. Той посочи, че извеждането на министри и депутати с автобус по време на обсадата на Народното събрание не е било „най-правилното тактическо решение”.

Цацаров обясни, че в рамките на извънредната ситуация пред Народното събрание вчера, е поддържал постоянна връзка с вътрешния министър Цветлин Йовчев. По повод опитът блокирани министри и депутати да бъдат изведени с автобуси главният прокурор е категоричен, че ще се поинтересува чия е била заповедта. "Това също ще бъде предмет на разговори след заседанието на ВСС. Самият аз съм поискал да ми бъде разяснено кой е заповядал точно този тип извеждане".

Коментари: 0