Цената на газа остава без промяна още три месеца

Прогнозата на изпълнителния директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов към днешна дата е, че цената на газа няма да скочи и след Нова година. Възможно било дори намаление

112 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Цената на природния газ няма да се променя от 1 октомври. За това се споразумяха "Булгаргаз" и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на днешното открито заседание. Ако Комисията прецени може да увеличи цената, но от 1 януари, когато е следващият регулаторен период.

Прогнозата на изпълнителния директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов към днешна дата е, че цената на газа няма да скочи и след Нова година. Възможно било дори намаление.

Според председателя на ДКЕВР Анжела Тонева, тепърва ще се правят разчети за ефекта от новия модел, който доведе до 5-процентно поевтиняване на електричеството в Плевен, Бургас, Враца и частично в София от 1 август.

"Едва 2 месеца са изминали от прилагането на утвърдените цени от 1 август. Едва сега ще се направи анализ какви са резултатите, какви са постъпленията, има ли раздвижване на пазара, няма ли... Не искам да се ангажирам със становище, което не се обосновава на конкретни цифри", заяви Тонева.

Подкрепи Economic.bg