Цените по морето падат от 1 септември

Ол инзклузив излиза 60-100 лева на ден, а квартирите - 10-15 лева

Цените по морето падат от 1 септември
332 ~ 2 мин. четене

По-евтино море както в България, така и в чужбина очаква решилите да почиват в края на сезона. Хотелиерите масово прибягват до сваляне на цените, за да спасят така или иначе слабия сезон. Не само у нас, но и в съседна Гърция отстъпките стигат до 50%.

Въпреки че слънчевите дни край морето вече са преброени, повечето хотели по Южното Черноморие са пълни с туристи. Първата вълна с отстъпки беше около 20 август, когато цените паднаха с около 10 на сто. Около 10 септември се очаква още по-евтино море – поне с 15-20 %.

Така стая в 4-звезден хотел „ол инклузив” в Слънчев бряг - ще можем да наемем за 100-120 лева, а в 3-звездните хотели цените на офертите ще се движат между 90 и 100 лева. Къде обаче почивката ще ни излезе най-евтино.

В битката помежду си хотелиерите са готови на различни отстъпки. Повечето квартири и семейни хотели вече са свалили цената на нощувката до 10-15 лева, а от септември почивката може да ни излезе и наполовина, съобщава Нова тв.

През септември нощувка в четиризвезден хотел на ол инклузив и с изглед към морето струва под 60 лв. на човек. В туристическите агенции обаче телефоните прегряват от запитвания за почивки на остров Тасос и Халкидики, информира news7.

Петдневен пкает в тризвезден хотел с осигурена закуска и вечеря може да бъде намерен и за под 200 лева. В по-луксозните цени офертите пък започват от 270-300 лева.

Най-важният фактор за почивката през септември обаче е времето. Най-топлите дни се очакват след 10 септември, но в края на сезона водата е значително по-студена – около 24 градуса на юг и 20 градуса на север. В Турция климатичните условия обаче ще са по-добрите. Тводата там дори в средата на октомври е около 25-26 градуса.

Коментари: 0