Цените по морето падат от понеделник

Намалението е около 20%, още едно предстои от 5 септември

Цените по морето падат от понеделник
88 ~ 1 мин. четене

Сезонът на намаленията в курортите край Варна вече започва. С 20 на сто пада цената на нощувките край морето от понеделник. Хотелиерите предлагат специални оферти, за да се опитат да компенсират сравнително слабия сезон. След 5 септември нощувките по курортите край Варна ще поевтинеят с още 20 на сто. Така в края на активния сезон намаленията ще достигнат 40%, съобщава БНТ.

Между 10 и 15% по-лоши финансови резултати очакват хотелиерите край Варна. Те посочват като основни причини за по-слабия сезон, дъждовното лято и кризата в Украйна.

Може би като брой туристи да постигнем нивото, но вие знаете, че през целия август месец цените бяха по-ниски с 10 до 20% в зависимост от хотелите. Мисля, че трудно бихме могли да постигнем този финансов резултат от миналата година, коментира хотелиерът Гешо Любенов.

От Варненската туристическа камара са на друго мнение. Според председателя Стоян Маринов резултатите в края на сезона няма да бъдат по-ниски от миналата година.

Според хотелиери обаче дори ако времето се запази топло и без валежи и лятото продължи до края на септември, сезонът не може да бъде спасен.

Коментари: 0