ЧЕЗ: Постоянно проверяваме трафопостовете

Тази година проверките са започнали през юли

124 ~ 1 мин. четене

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ България, което обслужва Западна България увери, че постоянно прави проверки за безопасността на трафопостовете. Изявлението на главния оперативен директор на компанията Петър Баран дойде след инцидента в Бургас, при който избухнал трафопост в Бургас без малко да завърши с жертви.

"Безопасността и техническата изправност на съоръженията на ЧЕЗ е първостепенна задача на дружеството. Проверки и профилактика на трафопостовете и останалите съоръжения на компанията се правят ежегодно и в съответствие с нормативните и регулаторни изисквания и утвърдените европейски и национални практики", твърди в изявлението си Петър Баран.

По думите му проверката на техническата изправност тази година е започнала през юли и ще завърши в края на октомври за цялата територия, обслужвана от ЧЕЗ. "Едновременно с това се провежда и задължителната редовна подготовка за работа при зимни условия. В допълнение, ние проверяваме всички сигнали, подадени от клиенти и институции", добави Баран.

От компанията уверяват, че ще продължат да изпълняват всички регулаторни и нормативни изисквания, за да се гарантираме сигурно, надеждно и безопасно електроснабдяване.

Подкрепи Economic.bg