ЧЕЗ ще инвестира над 1 млн. лв. в 32 нови проекта през май

259 хил. лв. ще бъдат вложени в присъединяването на нови абонати

3581 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„ЧЕЗ Електроразпределение България“ започва през май 32 нови проекта, в които ще  инвестира над 1 млн. лв., съобщават от пресцентъра на компанията.

Най-много средства са отделени за електроразпределителния район на гр. София – 384 хил. лв., а за Югозападна България - 318 хил.лв. Някои от най-големите проекти, за които са отделени средства през този месец са в с. Медковец, Монтана, където е предвидено да се направи реконструкция на мрежата и изнасяне на електромерни табла. Два нови трафопоста ще бъдат изградени в София и Ихтиман. Компанията е предвидила 259 хил. лв. за присъединяването на нови абонати.

„През май стартираме изпълнението на 32 нови проекта за ремонт, развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа в Западна България. Като социално отговорна компания ЧЕЗ следи за стриктното реализиране на всеки проект. Ще продължаваме да инвестираме усилено в обновяването и реновирането на преносната мрежа, както и в оборудване и обучение на служителите с цел да постигнем непрекъснато подобряване на услугите“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Над 650 млн. лв. е вложила компанията до момента в ремонт и модернизиране на мрежите в България, както и за подобряване на услугите.

Подкрепи Economic.bg