Chevrolet Camaro пристигна в Европа

Моделът е претърпял някои промени, типични за автомобил от Стария континент

Европейските версии на Camaro Coupe и Convertible пристигнаха в шоурумите на марката в Стария континент. Те ще се предлагат само с ляв волан. Моделите, оборудвани с 6-степенна механична трансмисия, ще се задвижват от LS3 6,2-литров V8 агрегат с мощност 426 к.с. и 563 Нм, което позволява на закрития модел да ускори от 0 до 100 км/ч за 5,2 сек, а откритата версия - за 5,4 сек.


Chevrolet е предвидил и 6-степенна автоматична скоростна кутия, работеща в комбинация с L99 V8 двигател, който произвежда 399 к.с. и 556 Нм. С него ускорението от място до 100 км/ч ще отнема съответно 5,4 и 5,2 сек.
Автомобилите се возят на 20-цолови алуминиеви джанти, обути в гуми Pirelli P-Zero.


За разлика от версиите, предназначени за Северна Америка, при европейските варианти са налице някои промени. Окачването е оптимизирано отпред и отзад, добавени са стабилизиращи щанги, задните светлини предлагат вградени светодиоди във формата на слънчеви очила, страничните огледала са сгъваеми, а измервателните уреди на арматурното табло са с нови единици.


Цените на новото Camaro ще започват от около 44 000 евро за версия купе и 50 000 евро за кабриолет, съобщи speed-press.com.

Коментари: 0