Цветан Василев: Направих грешка с Бареков

Яне Янев се превърна в специалист по „парични трансфери" от времето на ранния капитализъм, казва банкерът в обръщение към медиите

Цветан Василев: Направих грешка с Бареков
252 ~ 2 мин. четене

"Днес за пореден път моето име беше забъркано в конспиративните теории за управлението на задкулисието в България. Този път от „свръхинформирания" господин Янев, който се превърна в специалист по „парични трансфери" от времето на ранния капитализъм". Taка започва писмото на банкера Цветан Василев, чието местонахождение все още не е известно. Мажоритарният собтственик на КТБ се обръща към медиите по повод на сигнала на председателя на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, че е извършил кешово плащане на Николай Бареков. Янев подаде сигнала до прокуратурата във вторник.

В писмото до медиите Василев пише, че навремето е направил грешка, като препоръчал на собствениците на ТВ 7 Бареков за изпълнителен директор: "Искам да подчертая, че направих грешка да препоръчам господин Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7 преди време. Наложи се господинът да бъде „награждаван“, за да бъде освободен от поста си. Съмненията относно неговата финансова коректност обаче останаха".

И добавя: "Специалистите по „парични трансфери“ в куфарчета, господин Янев, търсете в кръга на онези, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мене и КТБ АД. Както и сред онези никому неизвестни и трудно изразяващи се на разбираем език Юди, които „моралните стожери“ на обществото подготвиха и опълчиха срещу мене с една-единствена цел — да им помогнат да окрадат атрактивните активи, финансирани от банката.

Кой знае, може би пък и част от претендираните липси в компаниите, менажирани „успешно“ в мое отсъствие, да са поели в подобна посока.

А за това, на кого слугува Бареков, най-добре свидетелстват неговите декларации от последния месец. По думите им ще ги познаете, г-н Янев! И по вестниците!", завършва още писмото на Цветан Василев.Подкрепи Economic.bg