Цветан Василев: Търся начин за оздравяване на КТБ

Не съм в България заради сигурността ми, заявява Цветан Василев в писмо до медиите

Цветан Василев: Търся начин за оздравяване на КТБ
3662 ~ 1 мин. четене

"Единствената причина за пребиваването ми извън страната е осигуряване на моята лична сигурност, която от своя страна ми позволява да се концентрирам изцяло върху оздравяване и стабилизиране на КТБ АД. Това казва в свое изявление до медиите мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка АД (КТБ) Цветан Василев.

"Вярвам, че моята активна дейност в тази посока е изцяло в интерес на клиентите на КТБ АД, на служителите на банката, както и на държавата като цяло. Не бих могъл пълноценно и ефективно да работя в полза на преодоляване на кризата в КТБ АД в България, тъй като определени кръгове, желаещи да възпрепятстват моите инициативи на всяка цена, биха имали непосредствена възможност да го направят", обяснява Василев.

Той подчертава в писмото си, че ще се яви в прокуратурата, когато бъде призован. "Искам още веднъж да изразя огромното си съжаление, че в резултат на атаката срещу мен и КТБ АД, пострадаха трима добросъвестни служители на банката, техните колеги, които ежедневно са тормозени и унижавани, а също и хилядите вложители и клиенти на банката, които нямат достъп до своите средства", допълва още мажоритарният собственик на КТБ.

Цветан Василев обяснява ситуацията около КТБ с "нечистоплътни лични интереси". "Моите адвокати ще предприемат всички действия срещу лицата, които смятат, че могат безнаказано да петнят името ми, за да понесат предвидената в закона отговорност за извършеното от тях набедяване", казва в писмото до медиите днес Цветан Василев.

Подкрепи Economic.bg