Цветан Василев е бил на разпит снощи

Днес предстои съдът да определи мярката му за неотклонение

Цветан Василев е бил на разпит снощи

Късно снощи, около 21.00 ч. банкерът Цветан Василев е бил разпитван в Сръбския висш съд, съобщи Нова ТВ, като цитира свои източници. Днес предстои да бъде гледана мярката му за неотклонение.

Вчера мажоританрият собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) се предаде на сръбските власти, тъй като за него има издадена международна заповед за издирване от Интерпол. Първите думи на банкера са били: „Взех най-лесното решение”.

„Заплахите срещу Цветан Василев не са от вчера и от днес. Той ги е заявил и пред прокуратурата и главния прокурор”, каза адвокатът на банкера Христо Ботев пред Нова. По думите му е напълно нормално клиентът му да не иска да бъде екстрадиран. „Отишъл е сам в полицията, защото не иска да е човек, който се крие”, заяви още Ботев. 

На въпрос къде се намира в момента Цветан Василев, адвокатът отговори, че не знае къде е клиентът му и не е контактувал с него.

„Разкрих местоположението на клиента си по негова воля. Той не се крие”, заяви от своя страна другият адвокат на банкера Константин Симеонов.

Попитан какво знае за заплахите срещу клиента му той каза, че има такива заплахи от самото начало, както и за по-пресни действия. „Той получи сигнали, че има данни за поръчка за неговото ликвидиране”, каза още Симеонов.

Адвокатът съобщи, че засега процедурата по екстрадацията на Цветан Василев върви нормално и се очаква днес съдът в Белград да обсъди мярката за неотклонение на банкера. 

И Симеонов не успя да каже къде се намира в момента Цветан Василев. „Обвинението, че е източил 206 милиона лева е абсурдно. Има данни за липса на някакви средства от касата на КТБ, но не знам какво общо има това с Цветан Василев”, каза адвокатът.

Коментари: 0