"ДПС поглъща БСП като електорат"

Светослав Малинов, Реформаторски блок

Автор: Божидара Иванова

"В момента работи страхът на БСП. Когато заработи страхът на БСП и инстинктът за оцеляване, общо взето започват да действат и разумно. Вижда се, че ДПС поглъща БСП като електорат, вижда се, че коалицията е дълбоко непопулярна и се вижда, че изборите, които трябваше да стабилизират правителството - защото такъв беше планът на управляващите - тежко го дестабилизираха и се създава вече ново реформаторско дясно мнозинство". Това заяви единственият бъдещ представител на реформаторите в Европейския парламент (ЕП) - Светослав Малинов, цитиран от "Дарик".

По думите му Реформаторският блок излиза по-силен от кампанията за евроюта. Малинов обясни още, че предсрочните избори са по-близо от преди и обединението ще бъде основен участник в следващото Народно събрание. Той вижда новото дясно "в очите на ГЕРБ и Реформаторския блок".

Бъдещият представител на реформаторите в ЕП подчерта, че от коалицията винаги са били за преференцията. Той разказа, че подреждането на листата е било плод на консенсус между партиите в блока и всеки един в листата е знаел, че може да победи, но може и да загуби.

"Никога не може да се постигне пълен консенсус с избирателя и затова винаги сме били за преференция", добави още той.

Коментари: 0