Данаил Папазов иска среща с турския си колега заради превозвачите

Току-що подписах писмо, в което отправям покана към турския си колега до 1 септември да проведем среща, каза транспортният министър

212 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Транспортният министър Данаил Папазов е поискал среща с турския си колега по проблема с повишените такси за чуждестранните превозвачи, съобщи самият той при посещението си във Варна, цитиран от "Фокус". "Току-що подписах писмо, в което отправям покана към турския си колега до 1 септември да проведем среща, за да се види какъв е точно проблемът и какви са възможните решения", посочи той.

Вчера превозвачи алармираха, че Турция изненадващо е въвела нови по-високи такси за товарни автомобили с чуждестранна регистрация на своя територия. Председателят на Съюза на българските товарни превозвачи Валентин Бянов съобщи, че пътуване до Истанбул и обратно до българската граница е оскъпено с 200 - 300 евро, считано от 7 август.

Представителите на българските транспортни фирми негодуват, че промяната в нормативната уредба е въведена без компаниите да бъдат информирани предварително и да включат допълнителните разходи в цените си. Така сега трябва да търпят загуби.

Данаил Папазов посочи, че преди да бъде решено, дали да се предприемат мерки от българска страна, той иска да се увери, че таксите за чуждестранни превозвачи в Турция наистина ще бъдат повишени.

"Аз нямам официална информация, затова няма какво да коментирам. Въпреки всичко, ние сме отправили официално запитване да проведем такава работна среща, или в България, или в Турция. За нас е важна тази среща, затова, където кажат, там ще е", подчерта Данаил Папазов.

Подкрепи Economic.bg