Дейвид Камерън си забрави официалното куфарче във влак

Пътник е успял да заснеме ненаглежданата от никого важната вещ, която е можело да съдържа важни държавни тайни

196 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

Английският министър-председател Дейвид Камерън си забрави куфарчето на масичка във влак, пътуващ от Лондон към Шотландия. Британският вестник Mirror днес публикува на първа страница снимка на изоставеното червено куфарче с надпис "министър-председател".

Инцидентът с куфарчето се е случил през уикенда, когато Камерън е отивал на сватба в град Йорк. Пътник в същия влак твърди, че е видял Камерън във вагон ресторанта, подминал го е и два вагона по-напред е забелязал изоставеното куфарче, което според него не е било наглеждано от никого. Той дори е успял да извади телефона си и да направи снимка на официалната вещ. Освен това Дейвид Камерън е забравил и ключът на куфарчето в ключалката, което допълнително би улеснило отварянето му.

Джон Прескот, бивш заместник министър-председател заяви, че е самият той никога не е оставял официални документи без надзор и се удиви, че Камерън може да е толкова несериозен по отношение на пазенето на държавни тайни. Според него куфарчето е можело да съдържа поверителна информация за Сирия. Препоръката на Прескот е, че Камерън "трябва да се вземе в ръце".

Според говорител на министър-председателя обаче, куфарчето не е било оставяно без надзор и през цялото време е било наблюдавано.

Това не е първият случай, в който Камерън забравя нещо важно на публично място. Миналата година разсеяният министър-председател забрави 8 годишната си дъщеря Нанси в пъб след семеен обяд с приятели.

Подкрепи Economic.bg