Депутатите от ГЕРБ няма да влизат в пленарна зала

Народното събрание не успя да започне пленарното си заседание в четвъртък поради липса на кворум

92 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

От днес партия ГЕРБ напуска парламента. Това обяви лидерът на групата Бойко Борисов от парламентарната трибуна. "Останете си тройната коалиция, работете си и пилците се броят наесен", каза Борисов.

"Народът избра ГЕРБ като първа политическа сила и ние няма да позволим всеки ден от тази трибуна да ни провокирате и унижавате. Правите си комисии, в които взимате решения без кворум и всъщност и да участваме, и да не участваме, е абсолютно безсмислено", каза бившият премиер.

"Вчера, когато гласувахте да се създаде комисия, която да разследва решенията свързани с Авиоотряд 28, не пожелахте да вкарате сделката със самолетите за Авиоотряд 28, която е за над 200 млн. лв. Чух, за да не се стига до адвокати, че над 10 млн. долара ви е комисионната по тази сделка. И сте взели най-нискотарифните самолети", добави Борисов.

Народното събрание не успя да започне пленарното си заседание в четвъртък поради липса на кворум. Председателят на парламента Михаил Миков даде 25-минутна почивка с надеждата, че към 9.30 ч. депутатите ще съберат нужния кворум. В началото на работния ден в залата се регистрираха 118 депутати, а за начало на заседанието е нужен кворум от 121 души.

В залата присъстваха депутати от "Атака", "Коалиция за България" и ДПС. "Ключовите" отсъстващи бяха народните представители на ГЕРБ, които не пожелаха да се регистрират.Подкрепи Economic.bg