Deutsche Bank отваря трезор за 200 тона злато в Сингапур

Според най-голямата немска банка, новият трезор ще бъде едно от най-големите хранилища за физическо злато в града-държава

300 ~ 1 мин. четене

Немският кредотор Deutsche Bank отваря в Сингапур трезор за 200 тона злато, за да отговори на растящото търсене на злато в Азия, съобщава Reuters. Трезорът ще се намира в т.нар. Фрийпорт, на територията на летището в Сингапур, където се съхраняват ценни метали, предмети на изкуството, вино и други стоки.

Deutsche Bank вече осъществява операции с търговия, финансиране и физическа дистрибуция на ценни метали в Сингапур. Според най-голямата немска банка, новият трезор ще бъде едно от най-големите хранилища за физическо злато в града-държава.

Цената на златото е близо до двугодишно дъно след спад от 17% тази година при 12 поредни години на печалба. Сривът на цената през април освободи трупаното с години търсене, особено в Азия, разширявайки регионалното предлагане и оказвайки натиск върху спот премиите във възходяща посока до рекордни нива.

 Миналата година Сингапур изключи търговията на злато с инвестиционна цел от данъчни задължения, подбуждайки още по-голям интерес към покупки и съхранение на злато в града-държава.

Подкрепи Economic.bg