Димитър Николов не се срамува от наградата на Путин

Кметът на Бургас и зам.-шеф на ГЕРБ е категоричен, че „благодарност не се връща”

292 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов отказа да отклони наградата от руския президент Владимир Путин в знак на протест срещу случващото се в Украйна. Вчера той бе призован от Реформаторския блок да откаже наградата. Николов обясни решението си чрез официалната си Facebook страница.

Обръщайки се с „Уважаеми критици”, градоначалникът е категоричен, че „благодарност не се връща”.„И не е позор, че съм помогнал на почти припадналите от притеснение родители на изпадналия в кома 14-годишен Олег, който беше затрупан от пясъци и едва не умря на плажа в Приморско”, започна Николов с изреждането на заслугите си.

„И не е позор, че съдействах на десетки руски туристи, които дни наред спяха на летището, защото бяха излъгани от наши туроператори. Не е позор, че съдействах на родителите на руски деца, които изгориха стъпалата си при участие на културно събитие по българското Черноморие”, допълва новият заместник на Борисов.

По думите му нямал за какво да се срамува: „Аз не чувствам като позор това, че приемам като лична отговорност грижата за здравето и живота, както на всеки изпаднал в беда бургазлия, така и на всеки гост и новодошъл жител на града. Ако някой смята всичко това за позор, то значи е загубил всичко човешко в себе си”.

„Да се правят политически спекулации с огромната трагедия в Украйна е меко казано неетично. Аз не мога да върна благодарност. Ако вие можете – направете го", констатира в обръщението си Димитър Николов.

Подкрепи Economic.bg