Джо Кезер поема ръководството на Siemens

Той ще замени Питър Льошер като главен изпълнителен директор на германската инженерна компания

240 ~ 1 мин. четене

Siemens официално потвърди, че главният финансов директор, Джо Кезер, ще замени Питър Льошер като главен изпълнителен директор на германската инженерна компания.

56-годишният Кезер, който има повече от три десетилетия опит в Siemens, бе избран единодушно в сряда от надзорния съвет на компанията и ще се заеме с новите си задължения в четвъртък.

"Нашата компания със сигурност не е в криза, нито изпитва необходимост от сериозно преструктуриране," заяви Кезер. "Въпреки това, ние бяхме твърде заети със себе си в последно време и затова загубихме част от инерцията спрямо нашите конкуренти".

Петер Льошер не успя да подобри състоянието на германския промишлен конгломерат и затова стъпката не се счита за изненада. Миналата седмица компанията публикува предупреждение за печалбата - вече не се очаква да бъде постигнат марж от 12% за 2014 година.

Оттогава германските медии заговориха за сваляне на 55-годишния австриец, оглавяващ от 2007 година промишления гигант. В началото на тази седмица котировките на акциите на Siemens скочиха с 2 процента на фона на спекулациите, че компанията планира да назначи за шеф финансовия директор Йозеф Кезер.

Подкрепи Economic.bg