До месец оборудват "паяците" с ПОС терминали

Центърът за градска мобилност ще инсталира устройствата в 20 коли и 10 "паяка"

108 ~ 1 мин. четене

Автомобилите на Центъра за градска мобилност и паяците в София ще бъдат оборудвани с ПОС терминали. Това казаха от компанията. Според информацията това ще се случи до месец, а в момента за изпълнение на проекта се състезават три финансови институции.

Към този момент в София работят 20 автомобила, които поставят скоби и 10 "паяка", които вдигат неправилно паркираните автомобили. От компанията уточняват, че към този с такива устройства за картово плащане са оборудвани четири автомобила.

Според служителите на центъра засега само 1 от 100 души плаща глобата си по електронен път. В момента ако паякът или колата, която поставя скоби, няма такова устройство, хората могат да платят наказанието си на наказателен паркинг, в офисите на Центъра за градска мобилност или просто да изтеглят пари от най-близкия банкомат.

„До месец броят на ПОС терминалите ще бъде значително увеличен. В момента преговаряме с няколко банки да ни предоставят условия за ползване на такива ПОС терминали. Много скоро този проблем ще бъде решен", смята Румяна Милова, директор поделение „Паркиране и мобилност" към Центъра за градска мобилност.

Подкрепи Economic.bg