Добрев: Икономиката и енергетиката трябва да се разделят

Бившият икономически министър смята, че БСП, ДПС и "Атака" трудно биха сформирали правителство

108 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

При евентуален следващ мандат на ГЕРБ, ще имаме отделни министерства за икономиката и енергетиката. Това каза в ефира на Нова телевизия бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Според него обединяването на двата ресора е една от грешките, които правителството на ГЕРБ е допуснало.

Добрев разкри, че ако бъде номиниран, не би отказал министерско кресло. Според него може да има отделен министър на туризма и друг на електронното правителство.

"Още в първите дни работа на новото Народно събрание ще бъдат внесени за разглеждане промени в Закона за енергетиката, с които ще се изискат постоянен контрол и проверки както от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), така и от Сметната палата", каза Добрев.

Той отрече да има вина за ЕРП-татат и предизвикания бунт на гражданите. По думите му като министър не е имал физическата възможност да следи всяка фактура и договор на регулатора. Добрев не изключи зад гражданските протести, които свалиха правителството на ГЕРБ, да стоят накърнени руски интереси. "Съвпаденията са много", каза Добрев и припомни, че мъжете с качулки, които били при първите протести, изчезнали, когато правителството подало оставка.

"БСП, ДПС и "Атака" се обединиха заради омразата си към ГЕРБ', коментира бившият министър. По думите му обаче трите партии са като орел, рак и щука и ще им бъде трудно да съставят правителство. Делян Добрев е убеден, че целта на скандалите по време на предизборната кампания била хората да се откажат да гласуват.

Подкрепи Economic.bg