Дунав мост остава затворен за камиони до 13 април

От събота ще бъде пуснато движението на ТИР-ове в едната лента

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Дунав мост ще остане затворен за движение на товарни автомобили с обща маса над 10 тона до 13 април, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ограничението важи и за двете посоки.

Мярката се налага заради спешни ремонтни работи на пътната настилка и стоманобетонната плоча на моста. Трафикът се регулира и е поставена необходимата сигнализация. Тежкотоварните автомобили над 10 тона да ползват другите ГКПП с Румъния, съветват от АПИ.

След 13 април, събота ремонтите ще продължат като товарният трафик ще бъде възстановен в едната лента за движение. Срокът за рехабилитацията е до края на май. След приключването на ремонта движението ще бъде напълно възстановено.

Мостът беше затворен за движение вчера, 7 април заради пропадане на част от българския участък на съоръжението. Специалисти обясниха, че причината за пропадането е остарялата конструкция на Дунав мост, който е на 60 години, както и интензивният трафик. За едно денонощие по моста преминават близо 4000 автомобила, половината от които са тежки камиони.

Подкрепи Economic.bg