Дъстин Московиц също продал акции на Facebook

Той се е разделил с дяловете в средата на август на цена между 19.38 и 20 долара, показва доклад на американската Комисия за ценни книжа и фондови борси

Дъстин Московиц, един от съоснователите на социалната мрежа Facebook, е продал 450 000 акции за 8,8 млн. долара миналата седмица, става ясно от съобщение на американската Комисия за ценни книжа и фондови борси, цитирана от Bloomberg.

Московиц е продал дяловете в средата на август на цена между 19.38 и 20 долара, показва доклада. Той се е разделил само с 450 000 от своите общо 133,7 млн. акции. Оставащият му пакет от акции в социалната мрежа се оценява в момента на 2,6 млрд. долара.

Московиц е считан за най-младия милиардер в САЩ, с осем дни по-млад от Зукърбърг.

Брокерите в момента следят изкъсо кой продава акции на Facebook. В предварителния пазар в сряда акцията поскъпва с половин процента до 19,28 долара. В сравнение с емисионната си цена при IPO-то,  през май тя губи около половината от стойността си.

Наскоро стана ясно, че един от най-ранните инвеститори на Facebook и член на надзорния съвет на компанията, Питър Тиъл, е продал акции за близо 400 млн. долара.

Те са били изтъргувани в края на миналата седмица на средни цени между 19.27 и 20.99 долара веднага след падането на мораториума, който не позволяваше на вътрешните инвеститори в компанията да продават акциите си на борсата.

 

Коментари: 0