Двойно увеличение на авторазрешителните за Грузия

Автомобилна администрация дава документа само на превозвачи с резервация, които дейсттвително ще пътуват

България договори почти двойно увеличение на грузинските разрешителни за български превозвачи. От 800 универсалните разрешителни за 2012 г. бяха увеличени на 1500, които са валидни за транзитни и за двустранни превози. Броят на разрешителните за и от трета страна са били увеличени от 150 на 200, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения.

Увеличението на квотата е станало по време на Смесената българо-грузинска комисия по международен автомобилен транспорт, която се състоя в София между 9 и 10 май 2012 г. Принципната договореност за увеличаване на квотата от грузински разрешителни е постигната по време на официалното посещение на премиера Бойко Борисов и на министъра на транспорта Ивайло Московски в Грузия.

 Глобата за липса на  грузинско разрешително при влизане в Грузия, която се налага на чуждестранни превозвачи, е скочила от 500 на 5000 грузински лири от януари т.г. , защото миналата година заради ниската санкция превозвачите предпочитали да платят глобата, вместо да се занимават с формалности по придобиване на разрешително. Това обяснили от държавната грузинска агенция по автомобилен транспорт по  време на заседанията на двустранната комисия по автобусен транспорт.   

ИА Автомобилна администрация продължава да прилага по-строгите правила при разпределението на разрешителни и ги предоставя само на превозвачи, които са направили резервации и ще осъществяват превози.

Коментари: 0