Дянков при работниците от ОЦК

Финансовият министър ще разговаря с ръководството на комбината, после ще инспектира новия граничен пункт с Гърция

Финансовият министър Симеон Дянков се включва в разрешаването на проблема с ОЦК Кърджали. Днес той се срещне с ръководството на Оловно-цинковия комплекс и областната управа на града. Според синдикатите министърът ще участва активно в разговорите между банките и металургичното предприятие.

 

Вчера за пореден ден работниците от дружеството излязоха на протест заради забавените си с месеци заплати. Те блокираха най-възловото кръстовище в града. Близо половин час стотици недоволни служители обикаляха пътния участък на кръговото кръстовище пред автогарата и на практика стопираха движението в града от всички посоки.

 

Това беше един от последните ходове на хората, които получиха по 325 лева от държавата като еднократна помощ, но настояват за всичките си забавени трудови възнаграждения. Ако проблемът им не бъде решен до края на петъчния ден, металурзите заплашиха, че от понеделник ще блокират и София.

 

След срещата си с металурзите, вицепремиерът ще инспектира и новия граничен пункт с Гърция до прохода Маказа. За изграждането му правителството отпусна 4,5 милиона лева. Очаква се пунктът да бъде открит скоро, след като беше построен за по-малко от месец и половина.

Коментари: 0