Емблемата на Манхатън излиза на борсата

Собствениците на Емпайър Стейт Билдинг подадоха документи за IPO и прогнозират ръст в приходите си

Емпайър Стейт Билдинг - сградата създала си име на отличителна черта на хоризонта на Манхатън - се очаква да повиши два пъти приходите си през следващите три години. Това заяви представител на компанията собственик Empire State Realty Trust, която е раздирана от противоречия между акционерите и съдебни битка, чиято цел е да се блокира провеждането на IPO, при подаването на документи за публично предлагане на ценни книжа.

Empire State Realty Trust е основен акционер в 102-етажна сграда с дизайн в стил Арт Деко. Тя е и инициатор на подаденото заявление за продажба на акции в IPO за 1 милиард долара от своя клас обикновени акции. Няколко други инвеститори обаче заведоха дела в съда за предотвратяване на този ход, заявявайки, че това IPO несправедливо подценяват техните активи.

Очакванията са нетният оперативен доход на сградата да скочи до 160.6 млн. долара през юни 2015 г. от сегашните 76.9 млн., а приходите да нараснат до 262.4 млн. долара до 2015 г. от сегашните 176.8 млн. долара.

Компанията предоставя финансови прогнози до 2026 във връзка с подаването на заявление до Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

Оценките се основават на метода на дисконтираните паричните потоци и са изчислени от независим оценител, заявиха от компанията.

Коментари: 0