Facebook отвори нов офис в Лондон

С новия си офис социалната мрежа прави още една стъпка към световната си експанзия

172 ~ 1 мин. четене

Столицата на Великобритания постепенно се оформя като водещ технологичен център не само на Европа, но и в света. Свидетелство за това е последният обитател на града по бреговете на Темза - Facebook, пише kaldata.com. От социалната мрежа отвориха първия си международен инженерен офис вчера в Лондон.

Новината за новия офис бе обявена още през юли. Тогава от Facebook обясниха, че лондонският им екип първоначално ще бъде малък, за да може в него по-лесно да се развие едно ядро от добри инженери. След това екипът ще започне постепенно да се разраства и накрая ще започне да разработва продукти в ключови за компанията сектори като мобилния пазар и рекламата.

Изглежда от социалната мрежа са осъществили намеренията си, тъй като в момента търсят само 25 служителя за новия си офис. От тези 25, 8 ще бъдат инженери, като сред тях ще има разработчици на приложения за Android както и експерти по инфраструктура за сигурност. Според запознати, компанията вече е наела 12 души.

С новия си офис Facebook правят още една стъпка към световната си експанзия. Възможно е първият им международен инженерен офис скоро да бъде последван от още - в други страни. Всичките им останали инженерни офиси се намират в родните САЩ, съответно в Ню Йорк, Сиатъл и Менло Парк, Калифорни, допълва още сайтът.

Подкрепи Economic.bg