Facebook търси потребители в Русия

Социалната мрежа е наела 200 човека, които да се занимават с експанзията на регионалния пазар

104 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-голямата социална мрежа в света - Facebook се прицели в най-голямата държава на света - Русия, пише Bloomberg. Руската федерация е с население над 150 млн. души, но независимо от това са регистрирани едва 7 млн. потребители там. Цифрите показват, че едва 5% от населението използва социалната мрежа.

З сравнение местните социални мрежи - Vkontakte и Odnoklassniki имат съответно по 22 и 16 милиона потребители.

От Facebook са наели 200 човека, които да се занимават с експанзията на регионалния пазар. Те ще трябва да разработят приложения, с които да примамят руските потребители. Цел на екипа ще бъдат и руснаците, които досега не са се регистрирали никога в социални мрежи.

Компанията вече има успешен опит с подобни локални инвазии. В Бразилия Orkut доминираше в, но след подобна кампания през декември 2011 г. Facebook успя да наклони везните в своя полза.

Преди дни от Facebook обявиха, че социалната мрежа вече има 1 млрд. потребители. По данни на Socialbakers най-много потребители има в САЩ - 168 млн., в Бразилия - 60 млн., Индия - 60 млн., Индонезия - 50 млн., Мексико - 39 млн. и Великобритания - 33 млн. потребители.


Подкрепи Economic.bg