Фонд „Земеделие“ обяви прием за Националната програма по пчеларство

Преложението важи за сключени договори за получаване на субсидиите и вече са изпълнили инвестициите си

3890 ~ 1 мин. четене

От днес до 31 август кандидатите за безвъзмездна финансова помощ по мерки А, B, C и D на Националната програма по пчеларство, които имат сключени договори за получаване на субсидиите и вече са изпълнили инвестициите си, могат да подават заявления за изплащане, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие" (ДФЗ).

Заявления по мярка А, Дейност ІІІ - „Популяризиране на българските пчелни продукти, в това число и произведени по биологичен начин" се подават в Централно управление на фонд „Земеделие“, отдел „Промоционални програми“. По мерки B „Борба срещу вароатозата", C „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед" и D „Подкрепа за подновяване на пчелните кошери в Общността" документи се подават в отдел „Регионална разплащателна агенция - РА" на областните дирекции на Фонда.

Необходимите документи по мярка А, Дейност ІІІ са публикувани на интернет страницата на ДФЗ в раздел „Селскостопански пазарни механизми" - „Промоционални програми" - „Промоционални проекти, подлежащи на подпомагане съгласно Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013". Документите по мерки B, C и D се намират в раздел „Селскостопански пазарни механизми" - „Месо и пчеларство" - „Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013г." - „Прием 2013".

Списък на кандидатите, подписали договор с клауза в условия на наддоговориране, за които има осигурен финансов ресурс по мерки и сектори на Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 г., ще бъде публикуван и периодично обновяван на електронната страница на ДФ „Земеделие".

Подкрепи Economic.bg