GM въвежда 4G в моделите си от 2014 година

От компанията са планирали заводски да монтират възможност за връзка с интернет в колите си без да се използват външни за тях средства

116 ~ 1 мин. четене

General Motors, най-големият производител на автомобили, обяви, че ще предлага 4G LTE услуга за автомобили от следващата година в партньорство с AT&T Inc., съобщава Bloomberg.

Компанията ще екипира повечето си модели 2015-а година в САЩ и Канада с широколентова 4G LTE връзка, която е най-бързата безжична за момента. За по-нататък GM предвижда предлагането на тази услуга и в цялата си глобална моделна гама.

Повечето подобни системи днес предполагат използването на интегриран към системите на автомобили смартфон за интернет достъп.

От GM са планирали заводски да монтират възможност за връзка с интернет в колите си без да се използват външни за тях средства.

Новата система на GM ще позволи смартфон връзка с тъч-скрин командите на системите в някои модели на компанията. Връзката 4G LTE ще осигури нови възможности, като жива телевизия на задните пътници и постоянно ъпдейтване на навигацията.

Подкрепи Economic.bg